Hoe weet je of uw airco onderhoud nodig heeft?

Voor airconditioning kiezen is helemaal niet zo moeilijk. De vele voordelen spreken immers voor zich! Om er nog jaren van te kunnen genieten is het echter wel cruciaal – en in sommige gevallen zelfs verplicht – om je airconditioning tijdig te laten onderhouden. Hoe vaak je dat precies moet doen en wat er zoal bij het onderhoud van je airco komt kijken? Ontdek snel meer.

Lees meer

Een airco zonder buitenunit: voordelen, nadelen en kosten

Ben je vastbesloten om, na de zoveelste snikhete dag, eindelijk airconditioning in je woning te installeren? Prima idee! Maar misschien wil je omwille van bouwkundige, praktische of gewoon esthetische redenen liever geen buitenunit?
Airco’s zonder buitenunit hebben weliswaar enkele voordelen, maar vooraleer je zo’n toestel in huis haalt, doe je er toch goed aan om je ook te informeren over de mogelijke nadelen. Je leest er meer over in dit artikel!

Lees meer

Wat is het verschil tussen een warmtepomp en een airco?

Ook in de warmste periode van het jaar wil je thuis niet zitten puffen. Gelukkig bestaan er oplossingen om je woning te koelen tot een aangename binnentemperatuur. Maar met welk systeem doe je dit precies? Een airco of een warmtepomp? Of zijn beide systemen eigenlijk hetzelfde? We leggen je graag het verschil uit in dit artikel.

Lees meer

Airco: wand-, vloermodel of ingebouwd – alle mogelijkheden opgesomd

Een airco is geknipt om je huis in de zomer lekker fris te houden. Zo’n systeem bestaat uit een buitenunit en één of meerdere binnenunits. Die zijn zowel verkrijgbaar als wandmodel, vloermodel of ingebouwd model. Maar welk type unit kies je het best voor jouw woning? In dit artikel zetten we voor jou op een rijtje waar je zoal op moet letten.

Lees meer

Het hof vernietigd recht op 15 jaar terugdraaiende teller - 14/01/2021

We willen toch verduidelijken wat er aan de basis ligt van het arrest, die de terugdraaiende teller vernietigt. Dit is niet de VREG, maar de vorige federale energie minister (MR).

Lees meer

Zonnepanelen in 2020? Het kan nog!

Zonnepanelen in 2020? Het kan nog!
 
Als u beslist zelf uw zonnepanelen te plaatsen, dan kunnen wij u helpen om nog te genieten van de terugdraaiende teller.

 

Lees meer

Terugdraaiende teller verdwijnt, maar wat daarna?

Wanneer je meer elektriciteit produceert dan consumeert, kan de teller vanaf 1 januari 2021 niet meer terugdraaien. Moeten we ons nu nog haasten of blijven zonnepanelen even interessant? ‘Intelligent Wonen’ geeft hieronder antwoord op de meest courante vragen.

Lees meer

Nieuwe locatie!

Nieuwe locatie!

We zijn verhuisd naar Bruggesteenweg 21 te Gits. Spring gerust eens binnen!


Warmtepompen

Intelligent wonen doet ook warmtepompen!
Verwarm energiezuiniger!

Stuur ons al je vragen.

 

Meer info over warmtepompen subsidies

Premies voor warmtepompboilers

Wie een warmtepompboiler voor sanitair warm water installeert, kan daar vanaf 1 januari 2019 een premie voor krijgen van 400 euro.

Lees meer

Groenestroomcertificaten van zonnepanelen

Alles over groenestroomcertificaten van zonnepanelen vindt u op deze sites: 

Bekijk websites