Airco: wand-, vloermodel of ingebouwd – alle mogelijkheden opgesomd

De voordelen van een wandmodel


Een wandairco heeft als groot voordeel dat hij zeer snel en doeltreffend werkt. Je kunt er op korte tijd een ruimte mee koelen én makkelijk de gewenste temperatuur behouden.
Of je nu een licht briesje wil of liever geen tochtje voelt: de luchtstroom van een wandairco kun je, dankzij de horizontale en verticale lamellen, makkelijk regelen. 
Bovendien werkt een wandmodel fluisterstil, zeg maar quasi geluidloos. De tijd van luid zoemende airco’s ligt intussen al jaren achter ons.


 
Ten slotte zijn wandairco’s vandaag verkrijgbaar in tal van uitvoeringen, van neutrale standaardmodellen tot bijzonder fraaie designtoestellen.
Wandairco’s zijn geschikt voor (onder meer) woonkamers, slaapkamers, keukens en kleine kantoorruimtes.

De voordelen van een vloermodel


Ook vloermodellen hebben uiteraard hun voordelen. Zo zijn ze heel makkelijk te plaatsen in kamers waar de beschikbare ruimte beperkt is.
Je kunt ze laag aan de wand installeren, in een nis, onder een raam of deels ingewerkt in een muur. Vloermodellen zijn dan ook ideaal voor zolders of andere vertrekken met schuine daken en lage muren. Heel wat van onze vloerairco’s zijn zelfs compacter dan een radiator. Maar vergis je niet: vloermodellen zijn perfect geschikt voor zowel grote als kleine kamers. Ze garanderen je altijd en overal het ideale binnenklimaat. Je kunt dus steeds genieten van een perfect comfort.


 
Volledig weggewerkt dankzij inbouwmodellen


Naast de traditionele wand- en vloermodellen bestaat er nog een uitgebreid gamma aan inbouwmodellen. Deze unit worden (bijna) volledig weggewerkt achter een wand of in het plafond. 

Ook deze modellen garanderen je een optimaal energierendement, en dat gedurende het hele jaar.

 


 
De geknipte airco-oplossing vinden


Ben je op zoek naar het ideale aircosysteem, maar weet je niet welk model je moet kiezen? Intelligent Wonen stelt al hun kennis en ervaring ten dienste van jouw project en geven duidelijk advies. Ze helpen je graag een airco kiezen die helemaal beantwoordt aan jouw noden én binnen jouw budget past. Aarzel niet om contact op te nemen, wij beantwoorden vrijblijvend jouw vragen en maken een offerte op maat. Intelligent Wonen is trotse partner van Daikin.
 
 
Laat jouw warmtepomp steeds installeren door een erkend koeltechnisch bedrijf. Zo ben je zeker dat jouw installateur over de nodige competenties beschikt en heb je als klant een grotere kwaliteitsgarantie. Intelligent Wonen is een erkend koeltechnisch gecertificeerd bedrijf en werkt enkel met eigen installateurs, die beschikken over een Rescert attest.
 
 Terug naar overzicht  vraag gratis offerte aan in 2min !